zmina-klimatu-pryzvede-do-piatykratnoho-zbilshennia-kilkosti-smertei-vid-speky-do-seredyny-stolittia

Зміна клімату призведе до п'ятикратного збільшення кількості смертей від спеки до середини століття

 • 2965 переглядiв

Очікується, що до 2050 року смертність від спеки збільшиться вп'ятеро, а мільйони людей через зміну клімату зіштовхнуться з проблемою відсутності продовольства і поширенням інфекційних захворювань, які переносять комарі.

У найближчі десятиліття смертність через спеку зросте майже в п'ять разів, повідомляє УНН з посиланням на дослідження опубліковане The Lancet Countdown.

Дослідники попереджають, що частіші посухи поставлять мільйони людей під загрозу голодування, комарі поширяться далі, ніж будь-коли раніше, і заберуть із собою інфекційні захворювання, а системам охорони здоров'я буде важко впоратися з цим тягарем, попереджають дослідники.

За даними дослідження Lancet Countdown, минулого року люди в усьому світі в середньому 86 днів піддавалися впливу небезпечних для життя температур. За його даними, близько 60 відсотків цих днів були більш ніж удвічі ймовірнішими через зміну клімату. ймовірними через зміни клімату.

Кількість людей старше 65 років, які померли від спеки, зросла на 85 відсотків з 1991-2000 по 2013-2022 роки.

Якщо ж потепління продовжиться сьогоднішніми темпами, то до 2050 року щорічна смертність, пов'язана зі спекою, збільшиться на 370 відсотків. Це означає збільшення в 4,7 раза.

За прогнозами, до середини століття ще близько 520 мільйонів людей відчуватимуть помірну або гостру нестачу продовольства.

А інфекційні захворювання, що переносяться комарами, продовжуватимуть поширюватися в нові райони. Згідно з дослідженням, передача денге збільшиться на 36 відсотків за сценарію потепління на 2°C .

Лілія Подоляк

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Як схуднути безпечно та ефективно: поради та рекомендації

     • 107119 переглядiв