ukenru
zmi-nazvali-golovnogo-populista-sered-nardepiv-finkomitetu-vru

ЗМІ назвали головного популіста серед нардепів фінкомітету ВРУ

 • 14173 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Всього в банківському комітеті Верховної Ради налічується 12 членів, але всі вони неабияк відстають від показників невиконаних обіцянок свого голови, пише Апостроф, передає УНН.

Так, за даними видання, голова парламентського комітету ВРУ з питань фінполітики і банківської діяльності Сергій Рибалка в рейтингу "популістів" посів перше місце як політик, який дав і не виконав найбільше обіцянок.

"Зокрема, за даними аналітиків "Слово і діло", з публічно даних 30 обіцянок, Рибалка виконав всього 7, при цьому 4 з них - у минулому році. Але навіть такі скромні показники роботи політика виявилися спірними", - зазначає видання.

Наприклад, до виконаних обіцянок члена "Радикальної партії" С.Рибалки увійшла його заява про зміну особового складу правоохоронних органів. І це дійсно було зроблено шляхом прийняття ЗУ "Про Національну поліцію". Але яка в цьому процесі реальна заслуга С.Рибалки - не ясно, відзначають журналісти.

Також, рік тому С.Рибалка "пообіцяв створити земельний кадастр". Для цього ВРУ прийняла ЗУ №2423.

"Але ні автором, ні ініціатором зазначеного документа радикал не є. Єдина його заслуга в "створенні" земельного кадастру полягає в тому, що він проголосував "за" відповідний законопроект. Але, оскільки тоді вказаний документ підтримали 243 нардепи, то і без голосу Рибалки він все одно був би прийнятий", - констатує видання.

Черговою сумнівною виконаною обіцянкою С.Рибалки ЗМІ також називає рішення ВРУ про продовження мораторію на продаж землі. Як і в попередньому випадку, заслуга радикала в цьому питанні зводиться виключно до голосування за проект відповідного закону. Але більше ніякої участі в цьому процесі він не приймав.

"При цьому, серед невиконаних обіцянок політика безліч досить конкретних і профільних для банківського комітету питань. Так радикал обіцяв добиватися зменшення податку на заробітну плату, обіцяв списання близько 75% міжнародних кредитів України, обіцяв, що українські виробники зможуть отримувати кредити під 5% на 10 років, а також і те, що буде введений податок для олігархів. Але, жодна з цих обіцянок донині нардепом Рибалкою виконано так і не було", - резюмують журналісти.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, за півроку роботи тільки один документ авторства С.Рибалки став законом.

І якщо порівняти продуктивність нардепа С.Рибалки, наприклад, з роботою голови комітету з правової політики та правосуддя або голови комітету з питань соціальної політики, то за кількістю ініційованих законопроектів і поправок до них він поступається колегам.

Додамо, що на думку окремих експертів фінансовий комітет С.Рибалки доклав зусиль до руйнування банківської системи в Україні.

Українські Національні Новини

Політика