zmenshennya-rozmiru-nadbavok-derzhsluzhbovtsyam-radi-rekomenduyut-pidtrimati-zakonoproekt

Зменшення розміру надбавок держслужбовцям: Раді рекомендують підтримати законопроект

 • 891092 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендує Парламенту прийняти за основу законопроект щодо впровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад, передає УНН із посиланням на повідомлення Комітету.

Деталі

На засіданні 22 червня 2023 року Комітет розглянув проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну службу" з метою впровадження єдиної системи оплати праці державних службовців.

Основні цілі проекту включають зміну підходів до оплати праці в сфері державної служби, впровадження прозорої системи на основі класифікації посад та ефективного механізму оптимізації чисельності працівників державних органів.

Згідно з проектом, оплата праці державних службовців буде враховувати кваліфікацію, досвід, важливість роботи, рівень відповідальності та результативність.

Проект також передбачає встановлення мінімального розміру посадового окладу, обмеження максимального розміру посадового окладу для керівників державних органів та надбавок за вислугу років.

Під час розгляду проекту Комітет підтримав пропозицію щодо непоширення запропонованих механізмів правового регулювання на державні органи, що мають спеціальні закони щодо оплати праці.

Проект закону буде поданий на розгляд Парламенту для подальшого прийняття.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі