ukenru
zlochintsya-suditimut-za-privlasnennya-mayna-minagropolitiki

Злочинця судитимуть за привласнення майна Мінагрополітики

 • 7944 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Прокуратура затвердила обвинувачення організатору схеми шахрайського привласнення майна Мінагрополітики вартістю 18 млн грн. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

В ході досудового розслідування встановлено, що у 2011 році зловмисник став організатором псевдобанкрутства державного підприємства. Він разом з ще одним підприємцем шахрайським шляхом привласнив нерухоме майно Міністерства аграрної політики та продовольства України, вартість якого на сьогодні оцінена в понад 18 млн грн.

За попередньою змовою з керівниками двох приватних підприємств директор одного з ДП підробив документи - створив на папері борг перед підприємцями. У рахунок погашення псевдозаборгованності вони мали незаконно отримати від державного підприємства понад 1 тис. 700 кв. м у нежитловому приміщенні на вул. Космічній у м. Харкові.

Зловмисник майже 2 роки переховувався від правоохоронців. Викрили та затримали його наприкінці 2016 року.

Чоловіку інкримінується шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах (ч.4 ст.190 КК України), та легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом, вчинена у великих розмірах (ч.2 ст. 209) КК України.

Наразі провадження стосовно ще одного підозрюваного - керівника іншого приватного підприємства, знаходиться на розгляді суду. Відносно справи директора ДП прокуратурою внесена до суду апеляційна скарга на занадто м'який вирок.

Як повідомляв УНН, службовці Тернопільської ОДА розтратили понад 13 млн держкоштів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП