zhyteli-pryfrontovykh-terytorii-teper-mozhut-otrymuvaty-kompensatsii-za-znyshchene-zhytlo-minvidnovlennia

Жителі прифронтових територій тепер можуть отримувати компенсації за знищене житло - Мінвідновлення

 • 13495 переглядiв

В Україні дозволили жителям прифронтових територій отримувати компенсації за знищене житло через програму єВідновлення. Комісії можуть розглядати заяви та нараховувати компенсацію, якщо обстеження не загрожує життю членів комісії.

Жителі прифронтових територій відтепер можуть отримувати компенсації за знищене житло по програмі єВідновлення. Комісіям органів місцевого самоврядування в громадах із зони активних бойових дій надали можливість розглядати заяви від громадян чиє житло було знищене через агресію рф. Про це повідомили у міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що після оновлення нормативної бази та функціоналу програми єВідновлення, в тих випадках, коли обстеження майна не створює загрози для життя та здоров’я членів комісії, вони можуть опрацьовувати заяви громадян та нараховувати компенсацію.

Компенсація може надаватись у вигляді житлового сертифікату або виплати для відбудови на власній земельній ділянці.  Придбати житло чи збудувати нове громадяни можуть виключно на території, де немає активних бойових дій і яка не перебуває під тимчасовою окупацією

- йдеться у повідомленні.

Також у відомстві вказали, що якщо під час оцінки стану житла, комісія визначить, що воно підлягає відновленню, буде складено відповідний акт про обстеження, який внесуть в Реєстр пошкодженого та знищеного майна. В такому випадку, отримати кошти для відновлення цього житла можна буде лише після виключення громади з переліку таких, де тривають активні бойові дії.

Уряд виділив додаткові майже 7 млрд гривень на програму "єВідновлення"12.07.24, 18:17

Тетяна Краєвська

Суспільство

Популярні

Новини по темі