zhurnalisty-wp-pro-plan-trampa-shchodo-zavershennia-viiny-zmusyty-ukrainu-viddaty-terytorii

Журналісти WP про план Трампа щодо завершення війни: змусити Україну віддати території

 • 102847 переглядiв

План Трампа щодо припинення війни в Україні протягом 24 годин полягає в тому, щоб чинити тиск на Україну, щоб вона поступилася Кримом і Донбасом росії, повідомляє The Washington Post з посиланням на конфіденційні джерела.

План Дональда Трампа щодо завершення повномасштабної війни за 24 години полягає в тиску на Україну, щоб вона поступилася частиною території росії. Про це повідомляє The Washington Post, передає УНН.

Деталі

Як пише WP з посиланням на слова людей, які обговорювали це з Трампом або його радниками конфіденційно, пропозиція Трампа полягає в тому, щоб підштовхнути Україну до передання Криму і прикордонного регіону Донбасу росії.

Цей підхід, про який раніше не повідомлялося, радикально змінить політику президента Байдена, який наголошує на обмеженні російської агресії та наданні військової допомоги Україні.

WP зазначає, що прагнучи повернутися до влади, Трамп часто декларував, що в разі свого обрання він зможе домовитися про мирну угоду між росією та Україною протягом 24 годин, навіть до вступу на посаду.

Але він неодноразово відмовлявся публічно вказати, як він швидко врегулює війну, що триває вже понад два роки і забрала життя десятків тисяч солдатів і мирних жителів. 

"Объясню за 24 минуты": Зеленский пригласил Трампа в Украину на фоне его обещаний завершить войну за сутки05.11.2023, 23:13 • [views_586755]

За словами співрозмовника The Washington Pos, Трамп заявляв, що, на його думку, і росія, і Україна "хочуть зберегти обличчя, хочуть виходу", і що люди в деяких частинах України були б у порядку, якби були частиною росії.

Передвиборчий штаб Трампа відмовився безпосередньо відповідати на запитання The Washington Post.

Будь-які припущення про план президента Трампа походять із неназваних і необізнаних джерел, які поняття не мають, що відбувається і що станеться

- заявила прессекретарка передвиборчого штабу Керолайн Лівітт.

Я бы договорился о сделке - Трамп не ответил об оружии для Украины и исключил угрозу российской агрессии при своей власти18.03.2024, 10:21

За словами людей, які перебували на цій зустрічі, колишній помічник Трампа в Білому домі Майкл Антон описав очікувані контури мирного плану Трампа, як поступку України територіями Криму і на Донбасі, а також обмеження розширення НАТО і спонукання Путіна послабити його зростаючу залежність від Китаю.

Однак у березні Антон сказав, що не розмовляв із Трампом від 18 до 24 місяців, і заперечував, що знає що-небудь про план Трампа щодо України. На подальші запитання він не відповів.

Выборы в ЕС: фон дер Ляйен начала кампанию с обещания "дать отпор" друзьям путина в ЕС07.04.2024, 17:45

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі