zhurnalisti-porivnyali-tsini-na-myaso-v-ukrayini-polschi-ta-litvi

Журналісти порівняли ціни на м'ясо в Україні, Польщі та Литві

 • 43708 переглядiв

Кілограм курячої грудки у Києві коштує у середньому 82 грн. У Варшаві - 16 злотих (123 грн), у Вільнюсі - 4,4 євро (143 грн).

За кілограм яловичини кияни платять у середньому 137 грн. Жителю Варшави яловичина обходиться удвічі дорожче - 34,5 злотих (258 грн) за кілограм, жителю Вільнюса - 7 євро (225 грн).

При цьому, є продукти, вартість яких в Україні дещо вища, ніж у Польщі. Наприклад - молоко і сир. Літр молока у Києві коштує в середньому 23 грн, у Варшаві - 2,6 злотих (19 грн). Кілограм сиру обійдеться киянинові у середньому в 181 грн, жителю польської столиці - у 23 злотих (178 грн).

У Вільнюсі всі соціальні продукти харчування коштують дорожче, ніж у Києві. В цілому, вартість життя у Польщі та Литві на 42% і 67% вища, ніж в Україні.

Нагадаємо, у 2018 році найдешевшим і найпопулярнішим серед українців м'ясом була курятина. Цей вид м'яса на 100% забезпечується вітчизняними виробниками, найбільший з яких - "Миронівський хлібопродукт" (Наша Ряба).

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі