ukenru
zhorstoko-pobitiy-u-polschi-ukrayinets-perebuvaye-u-kritichnomu-stani

ЗМІ: жорстоко побитий у Польщі українець перебуває у критичному стані

 • 10068 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. Українець, якого сильно побили під час нападу на групу громадян України у Польщі, перебуває у критичному стані. Про це повідомив головний редактор українського порталу у Польщі Ігор Ісаєв, передає УНН з посиланням на ВВС Україна.

"Дуже малі шанси, що він виживе", - зазначив Ісаєв.

За його словами, в суботу українцю зробили операцію.

"Прокуратура відкрила справу за фактом побиття, тривають слідчі дії", - повідомив заступник директора ДКС МЗС - начальник управління консульської діяльності Василь Кирилич.

Ніяких інших подробиць щодо цього інциденту в МЗС не повідомляють.

За словами пана Кирилича, стан українця тяжкий, до нього в Польщу поїхали дружина та син. Також українця планує відвідати консул.

Ісаєв зазначив, що поки про якісь версії конфлікту говорити рано, оскільки замало є інформації.

"Але моя версія така: українці говорили з акцентом і на них звернули увагу", - зазначив він, додавши, що в останні роки зростає рівень ненависті з боку поляків до українців.

Особливо, за словами Ісаєва, це стосується тих громадян України, які проживають в невеликих польських містечках.

За попередньою інформацією, в рамках розслідування справи нікого ще не затримали.

Нагадаємо, на початку травня у селі Глоскув неподалік польської столиці Варшави група невідомих зловмисників напала на трьох громадян України та жорстоко побила одного з них.

За даними польських ЗМІ, нападники накинулися на своїх жертв з бейсбольними битами. Одного з трьох українців агресори дуже сильно побили. Чоловік потрапив до лікарні з проламаним черепом та відкушеним язиком. Під час нападу у нього стався епілептичний напад.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП