ukenru
zhiteli-malenkogo-sela-u-velikiy-britaniyi-mozhut-stati-pershimi-klimatichnimi-bizhentsyami

Жителі маленького села у Великій Британії можуть стати першими "кліматичними біженцями"

 • 16462 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Влада Уельсу, визначила село Ферборн, як перше прибережне поселення у Великій Британії, яке зазнає високого ризику затоплення через зміну клімату. Про це інформує УНН з посиланням на Associated Press.

Деталі

Прогнозуючи швидке підвищення рівня моря і частіші та сильніші шторми через глобальне потепління, уряд заявив, що може дозволити собі захищати село ще 40 років. Офіційні особи заявили, що до 2054 року жити у Ферборні буде небезпечно.

Чиновники витратили мільйони фунтів на зміцнення морської стіни та майже 2 милі захисних споруд від припливів.

Природні ресурси Уельсу, спонсорована урядом організація, відповідальна за морську оборону у Ферборні, заявила, що село особливо вразливе, оскільки воно стикнулося з численними ризиками повеней.

Ферборн, збудований у 1850-х роках на низинному солончаку, вже знаходиться нижче за рівень моря під час весняного припливу. Під час штормів рівень припливів перевищує 1,5 метри над рівнем села. Ферборн також знаходиться у гирлі річки, з додатковим ризиком раптових повеней.

Доповнення

Вчені кажуть, що за останнє століття рівень моря у Великій Британії піднявся приблизно на 10 сантиметрів. Залежно від викидів парникових газів і дій, що вживаються урядами, прогнозоване зростання становитиме від 70 сантиметрів до 1 метра до 2100 року.

Наслідки зміни клімату, які учасники переговорів на саміті ООН щодо клімату у Глазго, Шотландія, намагаються пом'якшити, тут уже стали реальністю. Кетрін Вейджер, член кабінету міністрів Гвінедської ради, місцевого органу влади, який контролює Ферборн, наголосила, що, хоча Ферборн може бути першим валлійським прибережним селом, визнаним нежиттєздатним через зміну клімату, воно безумовно не буде єдиним.

За даними Комітету зі зміни клімату, незалежного консультативного органу, створеного відповідно до законів про зміну клімату, по всій Великій Британії півмільйона об'єктів нерухомості перебувають під загрозою затоплення прибережних районів, і до кінця 2080-х років ця цифра зросте до 1,5 мільйона.

Українські Національні Новини

Новини Світу