zhest-solidarnosti-z-tymy-khto-obrav-shliakh-na-zblyzhennia-z-rf-mzs-shchodo-rishennia-niheru-rozirvaly-dypvidnosyny-z-ukrainoiu

Жест "солідарності" з тими, хто обрав шлях на зближення з рф - МЗС щодо рішення Нігеру розірвали дипвідносини з Україною

 • 31787 переглядiв

МЗС України назвало рішення Нігеру розірвати дипвідносини жестом солідарності з рф. Україна відкидає звинувачення у підтримці тероризму та порушенні міжнародного права.

Рішення Нігеру розірвати дипломатичні відносини з Україною є жестом "солідарності" з тими, хто обрав шлях на зближення з росією. Звинувачення Нігеру на адресу України є безпідставними та такими, що не відповідають дійсності. Про це йдеться у заяві міністерства закордонних справ України, передає УНН.

В Україні взяли до уваги рішення влади Республіки Нігер від 6 серпня 2024 року розірвати дипломатичні відносини з Україною. Наведені у заяві представника уряду цієї країни звинувачення на адресу України не витримують жодної критики, є безпідставними та такими, що не відповідають дійсності

- йдеться у заяві.

В МЗС вказали, що Україна рішуче відкидає будь-які звинувачення на свою адресу у нібито "підтримці нею міжнародного тероризму, порушенні Статуту ООН та міжнародного права".

Виходимо з того, що подібне рішення є жестом "солідарності" з тими, хто обрав шлях на зближення з державою-терористом, російською федерацією, яка вже понад два роки веде неспровоковану повномасштабну агресивну війну проти України, застосовує масштабний терор проти нашої держави, її населення та цивільної інфраструктури, скоює численні воєнні злочини проти українського народу, дестабілізує міжнародну безпекову та політичну ситуацію, поширює хаос і конфронтацію в усіх куточках світу, включно з Африканським континентом

- зауважили у відомстві.

В МЗС вказали, що влада Нігеру прийняла рішення про розірвання дипломатичних відносин з Україною, не провівши жодних розслідувань інциденту в Малі та не надавши жодних доказів, які б стосувалися причин такого кроку.

Втім наголосили, що в Україні "щиро налаштовані й надалі розбудовувати з усіма державами Африки взаємовигідні стосунки на засадах рівності, невтручання у внутрішні справи, поваги до суверенітету й територіальної цілісності країн у міжнародно визнаних кордонах, неухильного дотримання міжнародного права, Цілей та Принципів Статуту ООН".

Нагадаємо 

7 серпня Нігер оголосив про розрив дипломатичних відносин із Україною. Про це повідомляє Al Arabiya з посиланням на AFP. Своє рішення новий військовий уряд Нігера пояснив тим, що Київ нібито підтримує "терористичні угруповання". Які саме не уточнюється. 

Популярні

Новини по темі