ukenru
zernova-initsiativa-za-dva-misyatsi-eksportovano-5-9-mln-tonn-agroproduktsiyi

"Зернова ініціатива": за два місяці експортовано 5,9 млн тонн агропродукції

 • 129736 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня.УНН. Протягом двох місяців «зернової ініціативи», Україна експортувала 5,9 млн тонн агропродукції в країни Азії, Європи та Африки. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України, передає УНН.

Цитата

«Сьогодні, 3 жовтня, в рамках реалізації «зернової ініціативи» з портів Великої Одеси вийшли 4 судна з 77,4 тис тонн зерна для країн Африки, Азії та Європи. З Одеського порту вийшли балкери FPMC B 201 та MICHALIS, а з порту «Чорноморськ» — SPRING, SAFFET AGA», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що зокрема, балкер SPRING доставить 8 тис тонн кукурудзи до Єгипту.

«З моменту виходу першого судна з українським продовольством, враховуючи сьогоднішні судна, експортовано 5,9 млн тонн агропродукції. Всього з українських портів вийшло 261 судно з продовольством для країн Азії, Європи та Африки», - зазначається в повідомленні.

Доповнення

Україна, ООН, Туреччина та росія підписали 22 липня угоду (Україна і рф окремо), спрямовану на забезпечення безпечного проходу суден, що заходять та виходять із трьох українських чорноморських портів ("Одеса", "Чорноморськ", "Південний"), які були заблоковані рф після вторгнення москви 24 лютого.

Україна та росія є великими експортерами зерна, і блокада портів затримала в країні десятки мільйонів тонн зернових. Перше судно з зерном у межах угоди вийшло з порту Одеси 1 серпня. Перше судно під завантаження вперше з 24 лютого зайшло в порт на Одещині 6 серпня. Тож, коридор запрацював в обидва боки.

Українські Національні Новини

Політика