zernova-initsiativa-z-ukrayinskikh-portiv-viyshlo-sche-13-suden

"Зернова ініціатива": з українських портів вийшло ще 13 суден

 • 152708 переглядiв

КИЇВ. 9 жовтня. УНН. Сьогодні з портів Одеса, Південний і Чорноморськ у межах "зернової ініціативи" вийшло ще 13 суден з українською агропродукцією. Про це повідомляє УНН із посиланням на Telegram Міністерства інфраструктури України.

Цитата

"9 жовтня з портів Одеса, Південний та Чорноморськ вийшли 13 суден з 230,7 тис. тонн агропродукції для країн Африки, Азії та Європи", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Зокрема, вийшли балкер ARGONAUT – на борту 71 тис. тонн пшениці для Індонезії, ALI A – везе 7 тис. тонн пшениці для Лівану та MEHMET BEY – 8 тис. тонн сої для Єгипту.

Нагадаємо

Україна, ООН, Туреччина та росія 22 липня підписали угоду (Україна й росія окремо) щодо безпечного проходу суден через українські порти (Одеса, Чорноморськ, Південний), які було заблоковано після вторгнення рф 24 лютого.

Україна є великим експортером зерна, тому блокада портів затримала в країні десятки мільйонів тонн зернових. Перше судно із зерном у межах угоди вийшло з порту Одеси 1 серпня. Перше судно під завантаження зайшло в порт Одещини 6 серпня.

За час дії "зернової ініціативи" з українських портів експортовано 6,8 млн тонн агропродукції. Усього вийшло 305 суден, які вирушили до країн Азії, Європи та Африки.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф поранила в Україні 798 дітей – Офіс Генпрокурора

     • 102687 переглядiв

    Генштаб ЗСУ: знищено приблизно 62 500 окупантів

     • 218889 переглядiв