ukenru
zernova-initsiativa-z-portiv-odesi-viyshlo-sche-tri-sudna

"Зернова ініціатива": з портів Одеси вийшло ще три судна

 • 132038 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Сьогодні з портів Чорноморськ та Південний у межах "зернової ініціативи" вийшло ще три судна з українською агропродукцією. Про це повідомляє УНН із посиланням на Telegram Міністерства інфраструктури України.

Цитата

"29 вересня з портів Чорноморськ та Південний вийшли 3 судна. На їх борту 60,4 тис. тонн агропродукції для країн Африки та Азії", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Зокрема, сьогодні вийшло судно PATRONUS, яке перевозить 27,5 тис. тонн української пшениці для Тунісу.

Нагадаємо

Україна, ООН, Туреччина та росія 22 липня підписали угоду (Україна й росія окремо) щодо безпечного проходу суден через українські порти (Одеса, Чорноморськ, Південний), які було заблоковано після вторгнення рф 24 лютого.

Україна є великим експортером зерна, тому блокада портів затримала в країні десятки мільйонів тонн зернових. Перше судно із зерном у межах угоди вийшло з порту Одеси 1 серпня. Перше судно під завантаження зайшло в порт Одещини 6 серпня.

Майже за два місяці дії "зернової ініціативи" з українських портів вийшло 238 суден, на борту якої 5,46 млн тонн агропродукції для країн Азії, Європи та Африки.

Українські Національні Новини

Суспільство