ukenru
zernova-initsiativa-sche-7-suden-z-agroproduktsiyeyu-viyshli-z-ukrayinskikh-portiv-do-aziyi-ta-yevropi

“Зернова ініціатива”: ще 7 суден з агропродукцією вийшли з українських портів до Азії та Європи

 • 144075 переглядiв

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. Ще сім суден з агропродукцією прямують з портів “Великої Одеси” до країн Азії та Європи. Про це інформує Міністерство інфраструктури України, пише УНН.

Деталі

Загалом, з українських портів вирушили кораблі зі 172, 6 тисячами тонн агропродукції.

З порту ️«Південний» вирушив до В’єтнаму балкер CORNELIA M з 60 тис. тонн української пшениці. Від причалів Одеського порту вийшли судна SHAMAN WISDOM, LADY EVA, ORIS SOFI. З порту ️«Чорноморськ» балкери LAURUS, ENEIDA і танкер CHEM HERO.

Цитата

“З моменту виходу першого судна з українським продовольством експортовано 6,6 млн тонн агропродукції. Всього з українських портів вийшли 292 судна з продовольством для країн Азії, Європи та Африки”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо

Україна, ООН, Туреччина та росія 22 липня підписали угоду (Україна й росія окремо) щодо безпечного проходу суден через українські порти (Одеса, Чорноморськ, Південний), які було заблоковано після вторгнення рф 24 лютого.

Україна є великим експортером зерна, тому блокада портів затримала в країні десятки мільйонів тонн зернових. Перше судно із зерном у межах угоди вийшло з порту Одеси 1 серпня. Перше судно під завантаження зайшло в порт Одещини 6 серпня.

Українські Національні Новини

Економіка