zemletrus-u-kitayi-zabrav-zhittya-82-lyudey-likvidatsiyu-naslidkiv-uskladnyuyut-zlivi

Землетрус у Китаї забрав життя 82 людей: ліквідацію наслідків ускладнюють зливи

 • 217974 переглядiв

Деталі

Державні ЗМІ повідомили у четвер, що понад 20 000 людей було переміщено до тимчасових притулків через загрозу зсувів та обвалення будівель у гірському районі провінції Сичуань. Очікується, що дощі продовжаться як мінімум до п'ятниці.

У повідомленнях йдеться, що ще 35 людей зникли безвісти, а 270 було госпіталізовано з травмами внаслідок землетрусу магнітудою 6,8, який зрівняв будинки із землею і через який на дороги в Ганзейському автономному районі провінції Сичуань та в сусідньому місті Яань викинуло валуни.

Також зачепило будинки в столиці провінції Ченду, де живе 21 мільйон людей із загалом 65 мільйонів китайців, що перебувають у суворому карантині через COVID-19. Після землетрусу поліція та медичні працівники в Ченду відмовилися випускати стривожених жителів на вулицю, що посилило громадське невдоволення суворою політикою уряду щодо карантину, пише видання.

Доповнення

Епіцентром землетрусу, що стався в понеділок, був гірський район округу Лудін, який розташований на краю Тибетського плато приблизно за 200 кілометріввід Ченду.

Тертя між тектонічними плитами в регіоні часто спричиняє землетруси, включно з найбільшим за останні роки в Китаї землетрусом магнітудою 7,9 у 2008 році, який забрав життя майже 90 000 людей у Сичуані.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Вночі рашисти обстріляли Сумщину з артилерії: 21 "прильот"

     • 77445 переглядiв

    В Україні не зафіксовано мавпячої віспи - МОЗ

     • 279104 переглядiв

    На заході України зафіксували землетрус

     • 359649 переглядiв