zemletrus-na-kordoni-indiyi-ta-nepalu-v-nepali-travmovani-dva-desyatki-lyudey

Землетрус на кордоні Індії та Непалу. В Непалі травмовані два десятки людей

 • 167735 переглядiв

КИЇВ. 3 листопада. УНН. Потужний землетрус стався на кордоні Індії та Непалу. Найбільш потужні поштовхи магнітудою 6,4 прийшлись на захід Непалу. Там в окрузі Джаджаркот через землетрус травмовані щонайменше два десятки людей. Їх ушпиталили до лікарень. Про це пише Reuters, передає УНН.

Цитата

“Ми збираємо дані, але через холод і ніч важко отримати інформацію з віддалених районів. ... Ми мобілізували рятувальників”, — повідомив Reuters чиновник округу Джаджаркот Суреш Сунар.

Деталі

Згідно з даними Національного сейсмологічного центру Непалу епіцентр землетрусу на заході Непалу. Його магнітуда 6,4.

Непальське агентство також повідомило, що землетрус стався о 23:47. (1802 GMT) в районі Джаджаркот, це провінція Карналі. Джаджаркот знаходиться приблизно в 500 км (310 милях) на захід від столиці Катманду.

За словами очевидців, через землетрус в Джаджаркоті обвалились фасади багатоповерхових цегляних будинків. Деякі завалились повністю. ЗА даними місцевих ЗМІ, підземні поштовхи відчувалися й у сусідніх районах, і аж до столиці країни Катманду.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 90% загиблих під час землетрусу в Афганістану були жінками та дітьми – ООН

Відчули цей землетрус і в Індії. Зокрема, у Нью-Делі, що розташований за приблизно за 600 км (375 миль) від епіцентру сейсмічної активності, хитались будівлі, люди вибігали на вулицю.

Додамо, що німецький науково-дослідний центр геонаук (GFZ) зафіксував землетрус магнітудою 6,2 і глибиною 10 км (6,2 милі).

Українські Національні Новини

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    У Запорізькій області внаслідок ДТП загинули троє людей

     • 144688 переглядiв

    У середмісті Києва встановили евакуаційний потяг з Ірпеня

     • 273391 переглядiв

    Житомирщина: на автодорозі Київ - Чоп сталась ДТП, рух ускладнено

     • 218086 переглядiв