zelenskyi-zustrivsia-z-orbanom-na-inavhuratsii-prezydenta-arhentyny

Зеленський провів розмову з Орбаном на церемонії президентської інавгурації в Аргентині

 • 44956 переглядiв

Під час свого візиту до Аргентини президент України Зеленський зустрівся з прем'єр-міністром Угорщини Орбаном та новообраним президентом Аргентини Хав'єром Мілеєм.

Президент Володимир Зеленський, який перебуває з візитом в Аргентині, де відвідав церемонію інавгурації нового президента країни Хав’єра Мілея, також мав спілкування з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Про це пише щоденна газета La Nación, а відео частини діалогу українського лідера з главою угорського уряду можна побачити на YouTube-каналі Сенату Аргентини, передає УНН.

Деталі

Президент Володимир Зеленський, який останньої доби здійснює дуже насичений на зустрічі візит у Латинську Америку, під час церемонії інавгурації новообраного президента Аргентини провів спілкування з прем’єром Угорщини Віктором Орбаном. Відеокадри розмови Зеленського та Орбана збереглися на YouTube каналі сенату Аргентини. Як свідчить відео, Орбан та Зеленський розмовляли в аргентинському парламенті у ложі для гостей.

Довідка

Раніше УНН повідомляв, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступає проти початку переговорів про вступ України до ЄС, посилаючись на корупцію та неготовність ЄС повністю прийняти Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський в Аргентині зустрівся з президентами трьох латиноамериканських країн

Доповнення

Слід також зазначити, що згідно з інформацією видання La Nación, коли новий президент Аргентини Хав'єр Мілей з’явився, щоб оголосити свою першу промову на посаді, він привітався і мав невеликий діалог з Володимиром Зеленським без перекладачів і посередників.

Розмова між ними, яка тривала кілька хвилин без перекладачів і посередників, стала однією з найяскравіших міжнародних листівок церемонії інавгурації Мілея. Присутність українського президента в розпал тривалого військового конфлікту, спричиненого агресією Російської Федерації, надала додаткового блиску і контрастувала з помітною відсутністю, наприклад, президента Бразилії Луїса Інасіу Лули да Сілви, який має напружені стосунки з новим президентом

- пише видання.

Нагадаємо

Хав'єр Мілей вступив на посаду президента Аргентини, змінивши на цій посаді Альберто Фернандеса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський з Аргентини провів телефонну розмову з Макроном: президенти обговорили новий французький оборонний пакет

Ігор Тележніков

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Хав'єр Мілей вступив на посаду президента Аргентини

     • 45803 переглядiв