zelenskyi-zidzvonyvsia-z-premierkoiu-estonii-obhovoryly-vazhlyvist-pidtrymky-ukrainy-z-boku-yes

Зеленський зідзвонився з прем’єркою Естонії: обговорили важливість підтримки України з боку ЄС

 • 25957 переглядiв

Зеленський обговорив з прем'єр-міністром Естонії Каєю Каллас підтримку України та єдність з боку ЄС, наголосивши на важливості протиповітряної оборони та співпраці у боротьбі з російською дезінформацією.

Президент України Володимир Зеленський повідомив у telegram, що провів розмову з прем’єр-міністеркою Естонії Каєю Каллас. Були підняті питання єдності ЄС та необхідності підтримки України, передає УНН.

Обговорили важливість збереження політичної та фінансової підтримки України з боку ЄС, а також єдності Євросоюзу з огляду на очікуваня рішення саміту Європейської ради щодо відкриття переговорів про вступ та надання 50 мільярдів євро підтримки. Україна зі свого боку виконує всі зобов'язання перед ЄС 

- зазначено в повідомлені президента.

Деталі

Також під час розмови Зеленський наголосив на важливості подальшого посилення протиповітряної оборони України, в контексті сьогоднішніх ранкових обстрілів інфраструктури під час яких є руйнування та загиблі. 

Окремо, за словами президента, сторони зосередилися на спільних зусиллях із протидії російській дезінформації та на співпраці у сфері кібербезпеки.

Нагадаємо

6 грудня повідомлялося, що Україна виконала понад 90% рекомендацій Європейської комісії, необхідних для переговорів про вступ до Європейського Союзу. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військова допомога Україні значно скоротилася - дослідження

Ганна Оніщенко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Цьогоріч в Україні закрилось менше компаній, ніж до війни

     • 32956 переглядiв