ukenru
zelenskyi-pryznachyv-novoho-komanduvacha-medychnykh-syl-zbroinykh-syl-ukrainy

Зеленський призначив нового командувача Медичних сил Збройних сил України

 • 3178 переглядiв

Володимир Зеленський призначив нового командувача Медичних сил Збройних сил України. Анатолій Казмірчук, начальник Національного військово-медичного клінічного центру, змінив на цій посаді Тетяну Остащенко.

 Президент України Володимир Зеленський призначив нового командувача Медичних сил ЗСУ. Зокрема, на цю посаду замість Тетяни Остащенко заступив Анатолій Казмірчука – начальник Національного військово-медичного клінічного центру "Головний військовий клінічний госпіталь" у місті Києві. Про кадрові зміни повідомив Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні, передає УНН.

Сьогодні є важливе кадрове рішення. За поданням міністра оборони змінив командувача Медичних сил Збройних Сил України. Замість генерал-майора медичної служби Тетяни Остащенко новим командувачем призначив генерал-майора медичної служби Анатолія Казмірчука – начальника Національного військово-медичного клінічного центру "Головний військовий клінічний госпіталь" у місті Києві.

Володимир Зеленський

Деталі

За словами Зеленського завдання цих змін очевидне – потрібен принципово новий рівень медичного забезпечення наших воїнів. Він зазначив, що про це давно йдуть розмови у суспільстві, зокрема в спільноті бойових медиків.

"Від якісних турнікетів до повної цифровізації та прозорості в постачанні, від якісного тренування до щирої комунікації з бойовими медиками в тих підрозділах, де медицина розгорнута дійсно правильно та дійсно ефективно. Досвід ефективності конкретних підрозділів має бути поширений на всі сили оборони", – відзначив Президент.

Тетяна Салганік

Політика