zelenskyi-pryvitav-starmera-z-peremohoiu-na-vyborakh-spodivaietsia-na-zmitsnennia-brytansko-ukrainskoho-partnerstva

Зеленський привітав Стармера з перемогою на виборах, сподівається на зміцнення британсько-українського партнерства

 • 25020 переглядiв

Президент України Володимир Зеленський привітав Кіра Стармера, який, як очікується, стане наступним британським прем'єр-міністром, та Лейбористську партію з перемогою на виборах у Великій Британії, висловив сподівання на зміцнення українсько-британського партнерства, пише УНН.

Деталі

"Вітаю Кіра Стармера та Лейбористську партію Великої Британії з переконливою перемогою на виборах. (...) Бажаю новому уряду всіляких успіхів як у внутрішніх справах, так і у зміцненні лідерства Великої Британії на світовій арені. З нетерпінням чекаю на тісну спільну роботу над посиленням українсько-британського партнерства та відновленням міжнародного миру й безпеки", - вказав Зеленський у X.

Глава держави наголосив, що Україна та Велика Британія були й залишатимуться надійними союзниками. "Ми продовжимо захищати і просувати наші спільні цінності – життя, свободу та міжнародний порядок, заснований на правилах", - зазначив він.

При цьому Президент подякував Ріші Сунаку, який йде з посади британського прем'єра, "за незмінну підтримку від уряду Великої Британії під його керівництвом", назвавши його "добрим другом". "Танки Challenger, ракети Storm Shadow, тренування наших пілотів на F-16 і перша двостороння безпекова угода – це лише деякі з наших спільних досягнень, які Україна ніколи не забуде. Дякую, Ріші!" - написав Зеленський.

Вибори у Великій Британії: Лейбористська партія офіційно перемогла, Сунак взяв відповідальність за поразку05.07.24, 09:00

Популярні

Новини по темі

Україна зібрала понад 3 млн тонн зерна нового врожаю

 • 20226 переглядiв