zelenskyi-pryvitav-frantsiiu-z-dnem-vziattia-bastylii

Зеленський привітав Францію з Днем взяття Бастилії

 • 94419 переглядiв

Президент Зеленський привітав Францію та Президента Макрона з Днем взяття Бастилії, висловивши вдячність за непохитну підтримку Францією боротьби України за свободу та мир у Європі.

Президент України Володимир Зеленський привітав французів та президента Франції з національним святом – Днем взяття Бастилії, пише УНН з посиланням на повідомлення Зеленського в соцмережі Х.

"Вітаємо Францію, Президента Еммануеля Макрона та весь французький народ із національним святом – Днем взяття Бастилії. Ми цінуємо лідерство Франції в захисті свободи, рівності та братерства протягом усієї історії та сьогодні – у підтримці боротьби України за свободу та довгостроковий мир у Європі. Сильній та об'єднаній Європі", - написав Президент України.

Зеленський наголосив, що українці завжди будуть "вдячні Франції за непохитну військову, політичну та іншу допомогу, завдяки якій було врятовано тисячі й тисячі життів для України. І передусім ми вдячні за рішучість французів".

"Бажаю французькому народу миру, єдності та процвітання. Пишаюся нашою дружбою та партнерством", - йдеться у дописі.

Додамо

Традиційно у День взяття Бастилії у Парижі відбувається урочистий військовий парад, цього року він поєднався з естафетою олімпійського вогню перед Олімпійськими та Паралімпійськими іграми. Нагадаємо, Олімпійські ігри стартують у Парижі 26 липня.

Франція не хоче політизувати літні Олімпійські ігри у Парижі - Politico29.01.24, 13:21

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський привітав Францію з Днем взяття Бастилії

     • 94419 переглядiв

    На Чернігівщині у річці потонула 2-річна дитина

     • 18723 переглядiв

    Померла зірка “Беверлі-Гіллз, 90210” Шеннен Догерті

     • 22540 переглядiв