zelenskyi-pro-zaiavu-budanova-pro-nastup-rf-z-pivnochi-trishky-ne-tak-yoho-zrozumily

Зеленський про заяву Буданова про наступ рф з півночі: "трішки не так його зрозуміли"

 • 25844 переглядiв

Президент Зеленський пояснив, що очільника Головного управління розвідки Міноборони України Буданова неправильно зрозуміли щодо його заяви про можливий наступ росії з півночі.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що  зідзвонився з очільником ГУР МО Кирилом Будановим після його заяви про загрозу наступу рф з півночі. Зеленський зазначив, що Буданов йому сказав, що його трішки не так зрозуміли. Про це він розповів під час пресконференції, передає кореспондент УНН.

Журналістка попросила прокоментувати заяву Буданова про те, що готується наступ росії з півночі та запитала, про який напрямок йдеться, це Харківський, чи ні. Зеленський відповів:"Я подзвонив після цієї заяви генералу Буданову і він сказав, що трішки не так його зрозуміли. Тобто ми розуміємо, що наступи можуть бути, ми з вами у війні росіянами. Наступ може бути, просто може бути".

Також Зеленський заявив, що, на його думку, та думку  командування ЗСУ на сході найскладніша ситуація.

Вважаємо, що на Харківщині зроблена серйозна робота, я б так сказав, щоб унеможливити потужний наступ з півночі, через те, що там було зупинено. Затягнула ця зупинка, затягнула ці війська з різних куточків, які стояли вздовж нашого кордону, що унеможливило їх наявність сильного угрупування з іншого боку

- розповів Зеленський.  

Доповнення

Очільник ГУР МО Кирило Буданов підтвердив існування проблем, що мають тенденцію до загострення, але запевнив, що катастрофічної ситуації наразі немає. Ці коментарі він зробив після запитання журналіста про можливий вплив планів Кремля мобілізувати 300 тисяч росіян на майбутні наступальні дії на сході та півночі.

В травні 2024 року Зеленський повідомляв, що ймовірний наступ росії на півночі може бути ще однією спробою відтягнути українські сили від Донбасу.

Популярні

Новини по темі

Україні допомагають не достатньо для перемоги - Зеленський

 • 20011 переглядiв

До Дня українських миротворців: Жепа – недооцінений подвиг

 • 132364 переглядiв