zelenskyi-pro-peredachu-f-16-ukraini-vdiachnyi-ssha-danii-ta-niderlandam-za-praktychni-kroky

Зеленський про передачу F-16 Україні: вдячний США, Данії та Нідерландам за практичні кроки

 • 20546 переглядiв

Данія та Нідерланди передають Україні винищувачі F-16 за підтримки США, посилюючи українські Повітряні сили та обороноздатність проти російської агресії.

Президент України Володимир Зеленський висловив вдячність США, Данії та Нідерландам за практичні кроки щодо посилення українських ВПС винищувачами F-16, які перебувають у процесі передачі Україні, передає УНН.

"Вдячний Сполученим Штатам, Данії та Нідерландам за практичні кроки для досягнення мети всіх українців – посилення українських ВПС винищувачами F-16. Вдячний Бельгії та Норвегії за їхню готовність надати нам свої винищувачі F-16. Це чіткий сигнал того, що здатність росії тероризувати український народ, міста і громади буде й надалі зменшуватись", - написав Зеленський в Х.

Він зазначив, що F-16 також будуть використані для посилення протиповітряної оборони України.

"Я впевнений, що вони допоможуть нам краще захистити українців від жорстоких російських атак, як-от удар по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві цього тижня. Очікую, що наша коаліція військово-повітряних сил ще більше посилиться завдяки приєднанню нових учасників. F-16 наближають справедливий і міцний мир, демонструючи, що терор повинен зазнавати поразки скрізь і завжди", - повідомив Зеленський.

Президент додав, що українська команда продовжує працювати у Вашингтоні над досягненням домовленостей, які посилюють обороноздатність України.

Зеленський у Вашингтоні анонсував нові рішення по F-16 та підписання двох безпекових угод10.07.24, 16:27

Доповнення

Данія та Нідерландів перебувають у процесі передачі Україні F-16 американського виробництва, за підтримки США, процес передачі цих F-16 зараз триває, і цього літа Україна, як очікується, почне експлуатувати F-16

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі