zelenskyi-poiasnyv-chomu-ne-poikhav-na-tseremoniiu-vidkryttia-olimpiiskykh-ihor

Зеленський пояснив, чому не поїхав на церемонію відкриття Олімпійських ігор

 • 32522 переглядiв

Президент України не відвідав церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі через складну ситуацію в країні. Зеленський зазначив, що для української збірної участь в Олімпіаді під час війни вже є перемогою.

Президент України Володимир Зеленський розповів, чому не був присутній на церемонії відкриття паризьких Олімпійських ігор, зазначивши, що що із задоволенням би відгукнувся на запрошення Еммануеля Макрона, але Україна переживає складний період, тому для збірної України участь в іграх у воєнний час – це вже перемога. Про це Зеленський заявив в інтерв’ю Le Monde, пише УНН.

Росіяни завдають ударів по нашій території. Їм байдуже, що зараз відбувається Олімпіада. Вони б’ють по нашій енергетичній інфраструктурі вже кілька місяців. Безсумнівно, ми можемо описати Олімпіаду як політичну подію, але для мене це, перш за все, велике свято. Для всіх спортсменів, звичайно, і для Франції, в першу чергу. Для нашої команди участь в Олімпійських іграх у воєнний час – це вже перемога. Але для нашої країни це не свято

 - сказав Зеленський.

Байден не поїде на Олімпіаду до Парижа: хто очолить делегацію США на церемонії відкриття12.07.24, 17:27

Популярні

Новини по темі