zelenskyi-pidpysav-ukazy-pro-shanu-dlia-maizhe-semy-soten-voiniv

Зеленський підписав укази про шану для майже семи сотень воїнів

 • 40261 переглядiв

Зеленський нагородив майже 700 українських солдатів за їхню хоробрість; п'ятеро отримали звання Героя України.

Президент Володимир Зеленський підписав кілька указів про шану для майже 700 українських воїнів. Про це він повідомив у відеозверненні, передає УНН. 

Напередодні я підписав кілька указів – указів про шану для наших воїнів, про нашу їм вдячність. І хочу про них сказати сьогодні. Майже 700 воїнів. Армія. Повітряні сили. ВМС. ГУР. Пʼять Героїв України, і чотири з них – саме розвідники, воїни Головного управління розвідки. Ті, про чию героїчну роботу зараз іще не можна розповідати, але яким ми всі маємо подякувати. Наші герої. Ще одна "Золота Зірка" Героя України – воїну Збройних Сил, молодшому сержанту Ігорю Тимощуку, я йому особисто вручив нагороду під час поїздки в Авдіївку. Це дуже міцний хлопець. Сильний командир. Один із тих, хто дійсно надихає. Ще чотири воїни відзначені зараз "Хрестами бойових заслуг": солдат Олег Дуженький зі 130-го окремого розвідбату, солдат Микита Каляєв зі 115-ї окремої механізованої бригади корпусу резерву наших Сухопутних військ, капітан Богдан Мазуренко з 35-ї окремої бригади морської піхоти та майор Роман Стрижобик – 47-ма окрема механізована бригада. 

- сказав Зеленський. 

Деталі

Президент подякував військовим. 

"І за такими нагородами – назви, які говорять самі за себе, і хоробрість, яка тим красномовніша, чим менше слів додаєш до неї. Роботине, Запорізька область. Передмістя Горлівки, Донецька область. Херсонщина, лівобережжя Дніпра. Красногорівка і Степове, Донецька область", - зазначив Зеленський. 

Зеленський зазначив, що усі з цих майже 700 воїнів, відзначених зараз, а також медики, які теж відзначені і яким всі вдячні за порятунок військових. 

"Усі вони проявили себе на передовій у бойових бригадах, у захисті наших людей і всієї України", - додав Зеленський. 

Доповнення

29 грудня Президент України Володимир Зеленський відвідав Авдіївку, щоб привітати воїнів з Різдвом та Новим роком. 

Анна Мурашко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі