zelenskiy-zustrivsya-z-predstavnikami-afrikanskikh-zmi-obgovorili-gotovnist-ukrayini-buti-strategichnim-partnerom-krayin-afriki

Зеленський зустрівся з представниками африканських ЗМІ: обговорили готовність України бути стратегічним партнером країн Африки

 • 49036 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Президент України Володимир Зеленський під час спілкування з африканськими журналістами заявив про прагнення побудувати дружні стратегічні відносини з країнами Африканського континенту, передає УНН.

Цитата

“Якщо ми говоримо про стратегічне партнерство між нами та будь-якою державою Африки, то це має бути на взаємоповазі. Відносини мають ґрунтуватися на повазі до територіальної цілісності, суверенітету, повазі до твоєї мови й традицій”, — сказав Володимир Зеленський.

Деталі

На зустрічі були представлені медіа з Анголи, Ботсвани, Тунісу, Республіки Гвінея, Кенії, Марокко, Нігерії, Сенегалу, Південно-Африканської Республіки, Замбії.

За словами президента, після перемоги над росією Україна готова інвестувати в країни Африки. Також він нагадав, що на Африканському континенті відкриється 10 українських посольств, що є важливою політичною та фінансовою інвестицією в умовах війни.

Окрім цього президент назвав дуже важливим візит в Україну в червні поточного року лідерів п’яти африканських країн та зазначив, що готовий приїхати з візитом на Африканський континент і налагодити контакт із максимальною кількістю лідерів африканських країн та суспільствами, які вони представляють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні почали працювати нові посли ПАР, Бангладеш і Гвінеї

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі