ukenru
zelenskiy-zbiraye-rnbo-zasidannya-vidbudetsya-19-lyutogo

Зеленський збирає РНБО - засідання відбудеться 19 лютого

 • 17349 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський доручив розпочати підготовку засідання РНБО, яке має відбутися 19 лютого, передає УНН із посиланням на повідомлення на офіційній сторінці РНБО у Facebook. 

Цитата

"Президент України Володимир Зеленський доручив Секретареві Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов розпочати підготовку засідання РНБО, яке має відбутися 19 лютого в приміщенні Офісу Президента України на вулиці Банковій, 11", - йдеться у повідомленні.

Деталі

За даними РНБО, на засіданні плануєтся обговорити комплекс питань, частину з яких буде розглянуто в закритому режимі.

Раніше 

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що влада не обмежиться санкціями проти телеканалів "ZIK", "NEWSONE" та "112". Найближчим часом санкції будуть вводитися проти певних категорій фізичних та юридичних осіб, серед яких є й народні депутати

Ситуація з каналами

Президент Володимир Зеленський 2 лютого запровадив персональні санкції проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції діятимуть 5 років. Також санкції накладені на низку підприємств медіахолдингу “Новини”, куди також входять телеканали “ZIK” і “NewsOne”, 112-канал. Під санкції потрапили: “Нові комунікації” — ZIK, “НОВИНИ 24 ГОДИНИ” — “ПАРТНЕР ТВ”, “ЛІДЕР ТВ”, “ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ “112-ТВ”, “ТВ ВИБІР” — 112 канал, “НОВИЙ ФОРМАТ ТВ” — засновник Тарас Козак, “АРІАДНА ТВ” — власник Тарас Козак.

3 лютого Зеленський спочатку прокоментував введені ним санкції проти телеканалів “ZIK”, “NEWSONE” та “112”, заявивши, що Україна “рішуче підтримує свободу слова”, а застосовані обмеження — “важке рішення”.

А потім заявив, що для цього були “конкретні підстави”, але чомусь не назвав їх.

Доповнення

Також Зеленський подякував членам Ради національної безпеки і оборони за "швидку реакцію” і представникам громадянського суспільства.

Стосовно “підтримки” громадянського суспільства, то дії Глави держави засудили в багатьох інституціях, зокрема — в Національній спілці журналістів України. З відповідною заявою вже виступив голова НСЖУ Сергій Томіленко, який назвав указ Президента України Володимира Зеленського про введення санкцій проти телеканалів "ZIK", "NEWSONE" та “112” “надзвичайною ситуацією для держави”. З його слів, Національна спілка журналістів України негайно проінформує міжнародні інституції про кричущі дії влади, направлені на боротьбу зі свободою слова в Україні.

Українські Національні Новини

Політика