zelenskiy-zayaviv-scho-chervoniy-khrest-povinen-tisnuti-na-rf-schob-otrimati-dostup-do-ukrayinskikh-polonenikh

Зеленський заявив, що Червоний Хрест повинен тиснути на рф, щоб отримати доступ до українських полонених

 • 209695 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський закликав Міжнародний комітет Червоного Хреста «битися» потужніше та тиснути на росію, щоб отримати доступ до українських полонених. Про це він заявив під час виступу перед ПАРЄ, передає УНН.

Цитата

«Тут головне питання – це доступ Червоного Хреста. Я б хотів би звернутися і до вас, на вашому поважному майданчику звернутися до представників і керівництва Червоного Хреста. Всі ці роки вони мають мати доступ до полонених, і це продовжується вже з початку окупації нашого Криму та Донбасу. Доступу до наших полонених не було, Червоний Хрест не може туди дійти, доїхати», - сказав Зеленський.

Деталі

Президент зазначив, що це відбувається 8 років.

«Зараз, коли тисячі наших полонених після повномасштабного вторгнення знаходяться на окупованих частинах Донбасу, де їх катують і що тільки з ними не роблять, доступу також немає. Не можемо ми, українці, битися за те, щоб Червоний Хрест знайшов можливість, Червоний Хрест повинен битися, тому що це їх робота, тому що вони отримують за це гроші, тому що на них дивиться весь світ. Вони повинні тиснути на росію, щоб туди доїхати», - зазначив Зеленський.

Доповнення

Повідомлялося, що після вибуху і загибелі людей в Оленівці російські окупанти не пускали представників МКЧХ до військовополонених у колонії.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ЗАЕС не потребує російського палива - Енергоатом

     • 144721 переглядiв

    Гонитва як в GTA: в Одесі п'яний водій тікав від поліцейських

     • 1112084 переглядiв