ukenru
zelenskiy-uviv-do-skladu-rnbo-golovnokomanduvacha-zsu-valeriya-zaluzhnogo

Зеленський увів до складу РНБО головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного

 • 22587 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Президент України Володимир Зеленський ввів до складу РНБО новопризначеного Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Про це УНН стало відомо з указу Президента про зміни у складі Ради національної безпеки і оборони України.

Цитата

"Ввести до персонального складу Ради національної безпеки і оборони України Залужного Валерія Федоровича - Головнокомандувача Збройних сил України", - йдеться в указі №326/2021.

Деталі

Таким чином Зеленський вивів зі складу РНБО колишнього головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака.

Що відомо про Валерія Залужного

Генералу-майору Валерію Залужному 48 років. Донедавна він очолював Оперативне командування “Північ”. На Донбасі він перебував з 2014 року.

До призначення начальником ОК “Північ” був начальником штабу ООС.

Раніше був начальником штабу-першим заступником командувача військ ОК “Захід”, а також командиром розформованої 51-ї окремої механізованої бригади.

У 2017-му отримав звання генерала, але продовжував роботу на передовій.

Додамо

27 липня Офіс Президента України опублікував укази Володимира Зеленського про звільнення Руслана Хомчака з посади Головнокомандувача Збройних Сил України та призначення його першим заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Прессекретар Президента України Сергій Никифоров заявив, що головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак йде з посади за рішенням Президента України Володимира Зеленського.

Уряд після відставки Хомчака погодив звільнення його дружини з посади голови Чернігівської ОДА.

Українські Національні Новини

Політика