zelenskiy-rosiya-sche-zdatna-nesti-zlo-mayemo-schodnya-borotisya

Зеленський: росія ще здатна нести зло, маємо щодня боротися

 • 31006 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. росія ще здатна нести зло. Заплющити очі ні в кого не вийде. Маємо боротися і маємо берегти нашу оборону головним пріоритетом. Маємо щодня додавати нашій державі більше сили. Про це заявив президент Зеленський під час свого вечірнього звернення, передає УНН.

Деталі

Президент відзначив, що вночі росіяни нанесли ракетний удар по Селидовому в Донецькій області, просто по житлових будинках. Вони вдарили чотирма ракетами. Є загиблі. Імовірно, є люди під завалами. Увесь день триває розбір завалів. Усім пораненим була надана необхідна допомога. Понад 20 будинків зруйновані.

Інший російський удар – по Запорізькій області, теж ракетний. Серед загиблих – хлопці-рятувальники. Вони прибули на місце після першого влучання, почали допомагати. І був повторний удар. Зеленський висловив співчуття всім, чиїх рідних і близьких забрав російський терор.

Зеленський повідомив, що сьогодні було багато міжнародної комунікації.

Він говорив із головою італійського уряду Джорджею Мелоні. Подякував Італії за принципову й потужну допомогу Україні.

Цитата

«Україна дуже цінує, що Італія – поруч із нами в цей час. Цінуємо й особисту енергію Джорджі, пані голови уряду, усю ту активність, із якою вона аргументує допомогу нашій державі», — сказав президент.

Двоє політиків обговорили безпекову співпрацю, пакети підтримки. Обмінялись думками щодо ситуації у Європі та світі. Обговорили й дещо про новий санкційний пакет Євросоюзу. Італія наступного року буде головувати в «Групі семи», і вже зараз напрацьовує відповідні пріоритети.

Також Зеленський говорив із Президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою та подякував за підтримку й справедливу високу оцінку українських успіхів у наближенні до Європейського Союзу.

«Дуже важливо, щоб уся наша Європа посилювалась, і від цього виграє кожна держава на континенті, яка поважає спільні правила ЄС», — наголосив глав адержави.

Високопосадовці обговорили підготовку української енергетики до зими і, як передбачається, до загострення російського терору проти об’єктів енергетики. Обговорили й економічні питання, які важливі для обох народів.

Зеленський провів перемовини сьогодні ж із прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Є конкретні домовленості із Канадою щодо посилення української ППО, мобільних вогневих груп та захисту від російських дронів.

«Подякував Канаді за незмінне лідерство в санкціях проти Росії. Є нова й важлива канадська ініціатива – коаліція партнерів для повернення українських дітей, які були депортовані в Росію», — сказав президент.

Також обговорили й питання добудови музею Голодомору-геноциду. Канада погодилася допомогти з цим в Україні.

Зеленський провів сьогодні й кілька нарад та відзначив нараду з представниками правоохоронного сектору, зокрема був керівник Служби безпеки України, який доповів щодо протидії колаборантам і щодо захисту українців від тих, хто свідомо розпалює ворожнечу всередині України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наказ вже підписано ректором "Львівської політехніки": міністр освіти підтвердив інформацію про звільнення Фаріон

Також відбулася нарада з міністром оборони та іншими урядовцями. Усі ключові питання зводяться до забезпечення захисту людей та можливості України проводити наступальні операції.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський: росія ще здатна нести зло, маємо щодня боротися

     • 31006 переглядiв

    ЄС представив план залучення мігрантів на ринок праці

     • 37500 переглядiв

    Fussballliebe: на Євро-2024 використають нову технологію допомоги VAR

     • 41946 переглядiв

    Чехія заморозила всі російські державні активи — Кулеба

     • 40069 переглядiв