ukenru
zelenskiy-pidpisav-zakon-yakiy-rozvantazhit-robotu-verkhovnogo-sudu

Зеленський підписав закон, який розвантажить роботу Верховного Суду

 • 8882 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підстав передачі справи на розгляд Великої палати Верховного Суду та щодо строків повернення адміністративних справ", який спрямований на розвантаження роботи Великої палати Верховного суду. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Офісу Президента.

Як наголосили в ОП, документ вносить зміни до Господарського процесуального кодексу, Цивільного процесуального кодексу та Кодексу адміністративного судочинства у частині щодо обмеження випадків передачі судових справ на розгляд Великої палати Верховного Суду при оскарженні рішень судів з підстав порушення правил предметної чи суб’єктної юрисдикції.

Також зміни стосуються строків повернення до суду першої інстанції адміністративних справ після апеляційного та касаційного провадження.

Очікується, що закон допоможе розвантажити роботу Великої палати Верховного Суду, завдяки унеможливленню зловживання правом на оскарження судових рішень. Також це позитивно вплине на дотримання Україною положень статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод щодо забезпечення розумних термінів розгляду справи.

Нагадаємо, 2 жовтня народні депутати України ухвалили у другому читанні законопроект №1026 щодо підстав передачі справи на розгляд Великої Палати Верховного Суду та щодо строків повернення адміністративних справ.

Українські Національні Новини

Політика