zelenska-uviishla-u-top-25-naivplyvovishykh-zhinok-svitu-za-versiieiu-financial-times

Зеленська увійшла у ТОП-25 найвпливовіших жінок світу за версією Financial Times

 • 29470 переглядiв

Перша леді України Олена Зеленська увійшла до списку 25 найвпливовіших жінок світу за версією Financial Times за її чесність і стійкість під час війни. Прем'єр-міністр Естонії Кайя Каллас високо оцінила зусилля Олени Зеленської у вирішенні проблем психічного здоров'я українців в умовах конфлікту.

Перша леді України Олена Зеленська увійшла у цьогорічний список з 25 найвпливовіших жінок світу за версією видання Financial Times. Про це повідомляє видання, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що Олену Зеленську у список найвпливовіших жінок додала прем’єрка Естонії Кая Каллас. У своєму коментарі вона зазначила, що її найбільше в Зеленській захоплює чесність.

Найбільше я захоплююся в Олені Зеленській її чесністю. Через чотири місяці після вторгнення росії в Україну Зеленська сказала журналісту: "Ніхто з нас не в порядку". Вона знає, як це — прокинутися, щоб побачити, як твоя батьківщина захоплена імперіалістичним сусідом; не знати, коли й чи побачите ви наступного разу своїх близьких; як знайти в собі сили боротися за свободу, незважаючи ні на що,

- зазначила Каллас.

На думку Каллас, "як і її чоловік Зеленська стала глобальним символом стійкості".

Її лідерство у розв'язання проблеми психічного здоров’я українців під час війни є життєво важливим. Зараз світ повинен дослухатися до Зеленської й дати Україні те, що їй потрібно, щоб перемогти росію і припинити страждання,

підкреслила прем’єрка Естонії.

Каллас додала, що Естонія співпрацює з фондом Зеленської у будівництві сімейних будинків для дітей, яких російські бомби зробили сиротами.

Доповнення

Крім того, до списку найвпливовіших жінок потрапили: австралійська акторка Марго Роббі, американська співачка Бейонсе, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, іранська правозахисниця Наргес Мохаммаді, директор з технологій компанії OpenAI Миру Мураті, виконавчий секретар Конвенції про біологічну різноманітність. Середи Бразилії Марина Сілва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленська влаштувала неформальну зустріч з жінками-послами: про що говорили

Ольга Розгон

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі