ukenru
zbroyu-savchenko-nadavali-polkovniki-rf-yikh-prizvischa-vidomi-lutsenko

Зброю Савченко надавали полковники РФ, їх прізвища відомі – Луценко

 • 11026 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Правоохоронні органи мають інформацію стосовно того, хто саме з російських військових видавав зброю Надії Савченко для проведення терористичного акту в центрі Києва. Про це під час брифінгу заявив Генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає кореспондент УНН.

"На прикладі запланованого Надією Савченко терористичного акту ми довели, що конкретні полковники збройних сил РФ видавали їй зброю для терористичного акту в центрі української столиці. Ми знаємо цих полковників по прізвищам, по їхнім іменам прикриття, по їхнім посадовим званням тощо", - повідомив Ю.Луценко.

Як повідомляв УНН, народний депутат України Надія Савченко звернулася до омбудсмена та Генерального прокурора з вимогою надання їй можливості здійснювати депутатську, громадську та політичну діяльність.

Нагадаємо, Верховна Рада позбавила Савченко депутатської недоторканності та надала дозвіл на її затримання й арешт. У ВР Савченко затримали, зачитавши їй повідомлення, у чому її підозрюють: злочини, передбачені ч.1 ст.109, ч.1 ст.14 ч.2 ст.28 ч.1 ст.109, ч.1 ст.14 ч.2 ст.28 ст.112, ч.1 ст.14 ч.3 ст.258, а також ч.1 ст.258-3 ККУ. Генпрокурор Луценко раніше заявив, що є незаперечні докази того, що Савченко особисто планувала провести терористичний акт в парламенті. Суд заарештував Савченко до 20 травня.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП