zbroyna-agresiya-rf-psuye-rodyuchist-ukrayinskogo-gruntu-derzhekoinspektsiya

Збройна агресія рф псує родючість українського ґрунту - Держекоінспекція

 • 167536 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. З початку повномасштабного вторгнення агресія росії негативно впливає на екосистему України. Про це повідомила під час брифінгу представниця Державної екологічної інспекції Катерина Літвішко, пише УНН.

Деталі

За словами Літвішко, в наслідок ракетних ударів, влучання боєприпасів, уламків та "шахедів", змінюється повністю органо-мінеральне тіло ґрунту. Знижується вологість та кислотність, грунт втрачає свою родючість, безпосередньо знижується його гомогенність. Це також призводить до накопичення різних забруднюючих речовин в самому грунті. Це негативно впливає на загальний стан ґрунтів, адже речовини можуть мігрувати.

Крім того, в наслідок неорганізованих викидів в атмосферу і повітря, зокрема в наслідок горіння нафтобази через удари рф, утворюються сажа, сірчана кислота, продукти окислення нафтопродуктів.

«Вони можуть тривалий час знаходитись в атмосферному повітрі. Тривалість буде залежати від їхньої щільності, безпосередньо швидкості вітру, потім вони будуть накопичуватись на поверхні ґрунтів, рослин, вод. Екосистему не можна розділи як окремі елементи, вплив іде на все», - додала Літвішко.

Додамо

Вона розповіла, що після російської атаки правоохоронні органи за даною подією відкривають кримінальне провадження. На місце події виїжджає спеціальна група з міністерства оборони і Держекоінспекції, яка проводить обстеження об’єктів. Моніторинг збитків для екології на місці події проводять тільки тоді, коли є впевненість, що територія безпечна для огляду.

Збитки визначають, щоб згодом передати дані про них до Генпрокуратури і Держекоінспекцію. Ті фіксують збитки, щоб Україна могла вимагати відшкодування репарації через Міжнародні суди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після російських обстрілів український чорнозем може втратити родючість на роки

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі