zbirav-informatsiyu-schodo-roztashuvannya-blokpostiv-odeskiy-agent-fsb-z-pozivnim-profesor-zasudzheniy-do-15-rokiv

Збирав інформацію щодо розташування блокпостів: одеського агента фсб з позивним «професор» засудили до 15 років позбавлення волі

 • 207771 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. На Одещині до 15 років позбавлення волі за звинуваченням у державній зраді засуджено агента фсб під псевдонімом «професор». Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора України, інформує УНН.

Цитата

«За публічного обвинувачення прокурорів Одеської обласної прокуратури до 15 років позбавлення волі с конфіскацією майна засуджено жителя Одеси за державну зраду», - ідеться у повідомленні.

Деталі

Зловмисник збирав інформацію щодо місць розташування блокпостів, кількості і озброєння українських захисників, ППО, командних пунктів, правоохоронних органів та спецслужб, промислових об’єктів військового призначення на території області, а також інформацію щодо місць ураження ракетними ударами.

Чоловік розвідував способи укріплення штабу ОК «Південь», Одеської обласної військової адміністрації, СБУ та ГУНП в області.

Інформацію у вигляді текстових повідомлень, координат із фото та відеосупроводом він передавав майже щодня та одержував грошову винагороду на банківську карту.

У судовому засіданні чоловік провину визнав повністю та надав викриваючі покази.

Доповнення

3 серпня в Одесі затримали чоловіка, якого завербували представники фсб рф. Як повідомили в Офісі Генпрокурора, агент із позивним «професор» допомагав окупантам у проведенні підривної діяльності проти України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У жовтні знову запрацює київський фунікулер

     • 220983 переглядiв

    В Україні стартував XXXI чемпіонат з хокею

     • 185560 переглядiв

    Світові ціни на продовольство падають шостий місяць поспіль

     • 156632 переглядiв