zavtra-ukrayinu-nakriye-magnitna-burya-5

Завтра Україну накриє магнітна буря

 • 26856 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Цього тижня 27 лютого та 2 березня числа прогнозують магнітні збудження близькі до магнітної бурі першого рівня G1, а 28 лютого та 1 березня астрономи очікують магнітну бурю першого рівня G1. Про це повідомляє УНН з посиланням на Лабораторію рентгенівської астрономії Сонця.

"Цього тижня 27 лютого та 2 березня числа прогнозують магнітні збудження близькі до магнітної бурі першого рівня G1, а 28 лютого та 1 березня астрономи очікують магнітну бурю першого рівня G1.", - сказано у повідомлені. 

Відповідно до стандартної шкали NOAA (Національна атмосферна адміністрація США), бурі класу 1 здатні впливати на енергетичні системи - слабкі флуктуації в енергетичних системах, на космічні апарати - невеликий вплив на системи управління космічними апаратами, на наземні системи - полярні сяйва видно на високих широтах (до 60 градусів), на початок міграцій тварин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців попередили про "холодову алергію" у зв’язку із морозами

За даними фахівців, найбільші магнітні бурі 2018 року було зареєстровано минулої весни, 18-19 березня, 20 квітня і 5-6 травня 2018 року, коли індекс геомагнітної активності досягав значення 6, що відповідає бурі рівня 2 за максимально можливій п'ятибальній шкалі. Всі інші події минулого року, включаючи і магнітну бурю 18 червня, відносяться до мінімального рівня 1.

Крім того 11 вересня на Землі спостерігалася одна з найбільших магнітних бурь минулого року.

Відмітимо, що раніше астрономи прогнозували 19 та 21 лютого магнітні збудження близькі до магнітної бурі першого рівня G1, а 20 лютого астрономи очікують магнітну бурю першого рівня G1, але зараз прогноз змінився. 

Нагадаємо, вчені заявили про зміну орбіти Землі.

Українські Національні Новини

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    Завтра Україну накриє магнітна буря

     • 26856 переглядiв

    Україна подвоїла поставки курятини в ЄС

     • 10900 переглядiв

    На Буковині затримали юнака з саморобним пістолетом

     • 8213 переглядiв

    Дієтолог розповіла, як харчування допоможе позбутися стресу

     • 37720 переглядiв

    Автора хет-трику названо найкращим футболістом туру УПЛ

     • 8438 переглядiв

    Будівництво на Парковій дорозі немає дозвільних документів

     • 18582 переглядiв