zasudzhenyi-do-rozstrilu-u-bilorusi-nimets-ziznavsia-u-teroryzmi-u-berlini-sturbovani

Засуджений до розстрілу у білорусі німець зізнався у "тероризмі": у Берліні стурбовані

 • 16957 переглядiв

Засуджений до розстрілу в білорусі німець зізнався у плануванні теракту на замовлення СБУ. Федеральний уряд Німеччини висловив стурбованість трансляцією відео із зізнанням, яке, ймовірно, було зроблене під тиском.

На відеозаписах, які, ймовірно, були зроблені під тиском, чоловік розповів, що на замовлення СБУ фотографував військові об’єкти в білорусі в жовтні 2023 року; начебто від української спецслужби отримав завдання залишити рюкзак з вибухівкою на станції Озерище. Федеральний уряд Німеччини "дуже стурбований" трансляцією. Пише УНН із посиланням ORF та DW.

Деталі

Білоруські ЗМі оприлюднили відеокадри, на яких засуджений у рб до смертної кари німець зізнався, що планував тераакт. за "тероризм" і "найманство". Чоловік розповів, що на замовлення української спецслужби фотографував військові об’єкти в білорусі в жовтні минулого року, а також встановив вибуховий пристрій на залізничному полотні поблизу білоруської столиці Мінська. У німецьких ЗМІ вважають, що зізнання було зроблене під тиском. Також, згідно з інформацією російського інформаційного агентства, у відеозверненні засуджений німець попросив про помилування.

З’явилась реакція від Федерального уряду Німеччини.

У Литві розробляють план масової евакуації населення в разі воєнного сценарію25.07.24, 20:17

На жаль, у Білорусі поширена практика показувати людей на відео або по телебаченню. І ми, звичайно, дуже стурбовані гідністю цих людей, яка масово порушується такими показами, 

- заявила речниця Федерального міністерства закордонних справ у Берліні. 

Вона закликала керівництво білорусі "утримуватися від такої практики".

Минулого тижня стало відомо, що в білорусі засудили до смертної кари 30-річного німця. Серед обвинувачень - "тероризм" і "найманство". У МЗС Німеччини запевнили, що засуджений отримує "інтенсивну консульську підтримку".

Перед відкриттям Олімпійських ігор, у Франції здійснено напад на залізничну мережу 26.07.24, 16:46

Популярні

Новини по темі

З початку року в Україні з'явилося 53 нові патронатні родини

 • 16613 переглядiв