zapovidnyk-protasiv-yar-u-kyievi-ofitsiino-pereimenuvaly-na-chest-zahybloho-aktyvista-romana-ratushnoho

Заповідник "Протасів Яр" у Києві офіційно перейменували на честь загиблого активіста Романа Ратушного

 • 27696 переглядiв

Київська міська рада назвала заповідник "Протасів Яр" на честь загиблого активіста Романа Ратушного, а активісти "Захистимо Протасів Яр" пообіцяли відстоювати його спадщину, попри триваючі суперечки про статус заповідника.

Депутат Київради одноголосно підтримали присвоєння заказнику "Протасів Яр" імені Романа Ратушного. Про рішення міської ради повідомили активісти руху "Захистимо Протасів Яр", який власне й заснував колись Роман Ратушний, передає УНН.

Київрада проголосувала за присвоєння заказнику "Протасів Яр" імені Романа Ратушного. 76 голосів - "за", 0 - "проти". Дякуємо Київській міській владі за це рішення. Воно давно назріло.

- подякували за рішення активісти.

Деталі

У спільноті "Захистимо Протасів Яр" пообіцяли, що докладатимуть зусиль задля того, аби Протасів Яр ще довго нагадував наступним поколінням киян про Романа.

Активісти також наголосили, що досі їхній місії стоять на заваді спори про статус Протасового Яру, як заказника. Вони сподіваються на зміни у найближчий час, та обіцяють спільноту оперативно інформувати про зрушення у цих справах.

Нагадаємо

Роман Ратушний загинув у бою з окупантами під Ізюмом Харківської області 14 червня минулого року.  У столиці Роман був відомий як громадський діяч, і засновник руху "Захистимо Протасів Яр".

В липні на знак вшанування Романа Ратушного мер Києва Віталій Кличко закликав депутатів Київради ухвалити рішення про створення ландшафтного заказника "Протасів Яр". Адже саме над його проєктом працював активіст Роман Ратушний до повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Тетяна Салганік

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Ціни на номерні знаки: усе, що необхідно знати — МВС

     • 32816 переглядiв