zaporizkyi-aliuminiievyi-kombinat-vystavleno-na-pryvatyzatsiiu-yaka-startova-tsina

Запорізький алюмінієвий комбінат виставлено на приватизацію: яка стартова ціна

 • 13727 переглядiв

Фонд держмайна України виставив на приватизацію 97,5% акцій Запорізького алюмінієвого комбінату. Стартова ціна - 151,9 млн грн, аукціон відбудеться 6 серпня у системі Прозорро.Продажі.

Фонд державного майна України виставив на приватизацію 97,5% акцій АТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" (ЗАлК). Про це повідомив голова Фонду Віталій Коваль у Telegram, пише УНН.

Деталі

Як повідомляється, стартова ціна акцій заводу – 151,9 млн грн.

За словами Коваля, ЗАлК, який був колись єдиним в Україні виробником первинного алюмінію з потужністю понад 100 тис. тонн на рік, має складну історію.

"Під впливом російського капіталу це стратегічне підприємство прийшло до занепаду. Прострочена кредиторська заборгованість сягнула 6,44 млрд гривень. Однак держава змогла повернути контроль над комбінатом. Тепер приватизація відкриває нову главу в історії ЗАлК, даючи шанс на відродження під керівництвом ефективного проукраїнського власника", - зазначив Коваль.

В Україні стартує "велика приватизація-2024": Мінекономіки назвало топ-5 об'єктів на продаж23.07.24, 15:49

За його словами, попри виклики, ЗАлК залишається потужним промисловим комплексом. Він має 1497 об'єктів нерухомості загальною площею 370 929,85 м². Виробництво розташоване на 25 зареєстрованих земельних ділянках загальною площею 216,0856 га. В активі - 291 одиниця транспорту та спецтехніки.

"Приватизація ЗАлК - це можливість реалізувати масштабний бізнес-проєкт та сприяти економічному розвитку регіону. У контексті повоєнного відновлення України, такі масштабні промислові об'єкти можуть стати ключовими елементами відбудови та зміцнення національної економіки", - наголосив голова Фонду держмайна.

За умовами аукціону, новий власник зобов'язаний протягом 18 місяців погасити заборгованості із заробітної плати та перед бюджетом, а також не допускати звільнення працівників підприємства протягом 6 місяців.

Онлайн-аукціон відбудеться 6 серпня у системі Прозорро.Продажі. Прийом заявок - до 5 серпня включно.

Фонд держмайна продав з аукціону підприємство, що належить підсанкційному олігарху з рф Саввіді10.06.24, 19:23

Тетяна Краєвська

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Кількість жертв зсувів ґрунту в Індії зросла до 277

     • 12152 переглядiв