ukenru
zaporizki-mediki-zvernulisya-do-prezidenta-ukrayini-cherez-robotu-miskoyi-radi

Запорізькі медики звернулися до Президента України через роботу міської ради

 • 17777 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Співробітники медустанов Запоріжжя закликали Володимира Зеленського захистити їх від наслідків, пов'язаних з діями депутатів Запорізької міськради. За словами лікарів, через зрив останніх сесій міської ради, вони залишилися без заробітної плати. Під загрозою опинилася також підготовка лікарень до нової хвилі коронавірусу, а місто опинилося на межі колапсу, передає УНН.

Деталі

Запорізькі медики звернулися до Президента України Володимира Зеленського, який є Гарантом Конституції, заявивши, що в Запорізькій міськраді сформувалася коаліція, до якої увійшли місцеві депутати партії "Слуга народу", а також її ідеологічні опоненти з ОПЗЖ і Партії Шарія, а також з "Європейської солідарності". Депутати п'яти фракцій з шести в Запорізькій міській раді вже понад місяць не дають провести необхідну сесію.

"Шановний Президент, а чи знаєте ви, що в Запорізькій міськраді є коаліція, зриваються засідання сесій та голосування за важливі для міста рішення?" - заявили запорізькі медики в своєму зверненні. У результаті бойкотування сесій міськради співробітники 4-х найбільших лікарень міста залишилися без виплат. Не прийняті й інші важливі програми.

Додамо

25 червня в Запоріжжі був звільнений секретар міськради, який не пройшов антикорупційну перевірку НАПК. 30 червня депутати від "Слуги народу", "ЄС", ОПЗЖ, партії Шарія та місцевої партії "Нова політика" не з'явилися на сесію міськради. 2 липня депутати вище названих партій знову проігнорували засідання сесії, нове засідання призначене на 20 липня. 14 липня депутати так званої коаліції спробували зібрати власну сесію в той час, як мер Володимир Буряк перебував на лікарняному після операції. Однак і ця сесія не відбулася. Пізніше 20 липня депутати коаліції не з'явилися на скликану вже мером сесію.

23 липня під стіни міськради вийшли представники профспілок, підприємств, установ освіти та охорони здоров'я, представники ОСББ, зажадавши від депутатів коаліції результативної роботи на сесії. Депутати в сесійній залі не з'явилися

26 липня мер Володимир Буряк звернувся до голови Верховної Ради України з приводу невиконання депутатами своїх обов'язків, що є підставою для дострокового припинення їх повноважень.

Чергове засідання сесії Запорізької міськради призначено на 30 липня.

Українські Національні Новини

Суспільство