zamorozheni-aktyvy-ye-harantiieiu-toho-shcho-rf-zaplatyt-ukraini-za-svoi-zlochyny-yevrokomisar

Заморожені активи є гарантією того, що рф заплатить Україні за свої злочини - єврокомісар

 • 27247 переглядiв

Комісар ЄС з питань юстиції Дідьє Рейнедерс підтвердив, що заморожені 28 мільярдів євро приватних російських активів і понад 200 мільярдів євро державних активів забезпечать виплату росією компенсації Україні за злочини і руйнування. ЄС шукає правові шляхи для притягнення росії до фінансової відповідальності.

Сьогодні на нараді міністрів юстиції двадцяти семи євродержав в Брюсселі комісар Євросоюзу з питань юстиції Дідьє Рейнедрс заявив, що арешт російських активів є гарантією того, що рф заплатить за руйнування та злочини, скоєні в Україні. Про це повідомляє Голос Америки, пише УНН.

Я хочу підтвердити, що, заморозивши 28 мільярдів приватних активів і знерухомивши понад 200 мільярдів державних активів, ми маємо в руках справжню гарантію, що одного дня Росія буде зобов'язана заплатити 

- сказав Дідьє Рейндерс.

Деталі

ЄС працює над виробленням юридичних механізмів, щоб змусити росію відповідати, в тому числі і фінансово за шкоду, яку вона спричинила, розпочавши загарбницьку війну проти України. Зокрема європейці тримають під увагою російські активи заморожені в межах санкцій.

Першим прикладом використання державних російських активів Дідьє Рейндерс назвав рішення Бельгії відправляти на допомогу Україні кошти, джерелом яких будуть мільярди заморожених російських активів.

Єврокомісар також додав, що європейські установи й держави залучені до використання міжнародних судових механізмів для притягнення росії до юридичної відповідальності.

Нагадаємо

Європейська комісія планує оприлюднити пропозицію щодо оподаткування прибутків від заморожених російських активів 12 грудня. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радник Президента розповів, які з заморожених російських активів Україна може отримати найшвидше

Ганна Оніщенко

Політика

    Популярні

    Новини по темі