zamist-viisk-nato-v-ukrainu-potribno-povernuty-cholovikiv-z-za-kordonu-ministr-oborony-slovachchyny

Замість військ НАТО в Україну потрібно повернути чоловіків з-за кордону - міністр оборони Словаччини

 • 25208 переглядiв

За словами міністра оборони Словаччини Роберта Калиняка, замість направлення військових НАТО, в Україну слід повернути боєздатних чоловіків, які виїхали за кордон. Його заяву у Facebook опублікувала пресслужба правлячої партії країни SMER-SSD, пише УНН.

З усіх біженців, яких ми захищаємо, надаємо їм дім і роботу, є група, яка підходить під український закон про призов. Я думаю, що це найбільша допомога українській армії, якщо в неї буде достатньо людей і чоловіків,

- сказав Калиняк.

Він додав, що дискусії про введення західних військ в Україну – це "товста червона лінія, перетин якої значно збільшить ризик глобального конфлікту".

Калиняк звинуватив західні країни та словацьку опозицію у закликах про збільшення допомоги українським військовим, оскільки це нібито призводить до ескалації.

Якби вони були серйозно налаштовані на підтримку України й перемогу над росією, вони б закликали дозволити боєздатним українцям повернутися на батьківщину. Ми бачили результати війни "до останнього українця", і настав час шукати мирні рішення. Лише негайно припинивши бойові дії, ми зможемо запобігти подальшому кровопролиттю та відновити суверенітет України,

- резюмував Калиняк.

Нагадаємо

Як раніше писав УНН, міністр оборони Словаччини Роберт Каліняк заявив, що війна в Україні не має військового вирішення і настав час розпочати мирні переговори за участі лідерів України, росії, ЄС та США.

Популярні

Новини по темі

Ветерани Вінниччини отримають 1 млн грн на власну справу

 • 54902 переглядiв