ukenru
zamist-popkornu-ta-chipsiv-klopotenko-pokazav-yak-prigotuvati-khrumku-kvasolyu

Замість попкорну та чіпсів: Клопотенко показав, як приготувати хрумку квасолю

 • 1813454 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Український кулінар Євген Клопотенко розповів, як приготувати хрумку квасолю, яка легко замінить чіпси чи попкорн, повідомляє УНН з посиланням на Instagram кухара.

Цитата

«Квасоля - це якось дуже по-українськи, але ми її використовуємо доволі однобоко. А хочеться так, щоб це був продукт легкої одержимості і великого тренду. Тому я зробив хрумку квасолю. Це як чіпси чи попкорн, але крутіше. Воно таке, що має бути у кафе, бістро, ресторанах, магазинах, барах, серед улюблених снеків, вдома до українського вина чи улюбленого фільму та на вечірках у хіпстерів. Ну, одним словом, модний продукт широкого спектру застосування. Давайте готувати», - написав Клопотенко.

Рецепт

Відваріть 200г квасолі майже до готовності (має лишитися аль денте). Злийте воду і дайте їй повністю обсохнути. 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю змішайте з розмарином, меленим часником, сухою цибулею і дрібкою солі. Обваляйте у цьому квасолю і печіть 15 хвилин при температурі 200 градусів.

До квасолі Клопотенко радить зробити соус тартар.

Рецепт соусу

Два яйця вбийте у чашу блендера, додайте 1-2 ч.л. солодкої гірчиці, 1 ст.л. винного оцту чи лимонного соку та почніть збивати, додаючи тоненькою цівкою олію (120-150мл), доки соус не стане густим. Потім додати до соусу дрібно нарізаний солоний огірок, перемішати і поперчити за смаком.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Ievgen Klopotenko (@klopotenko)

Українські Національні Новини

Лайфхак