zamist-politychnykh-spekuliatsii-maie-buty-vybir-hromady-deputat-brovarskoi-miskrady-pro-sytuatsiiu-iz-mozhlyvym-pereimenuvanniam-mista

Замість політичних спекуляцій має бути вибір громади - депутат Броварської міськради про ситуацію із можливим перейменуванням міста

 • 103136 переглядiв

Депутат Броварської міськради прокоментував ситуацію із можливим перейменуванням міста.

Громада Броварів сама має визначитися із назвою свого міста. Ця думка має бути врахована, і, відповідно, це покладе край різноманітним політичним спекуляціям довкола цього питання. Таку думку озвучив депутат Броварської міської ради Олег Чуканов в коментарі УНН.

Деталі

За словами депутата, у питанні різноманітних перейменувань завжди є політична складова. Так само і зараз історія з можливою назвою міста Бровари на Броварі виглядає як політична метушня, яку опозиція піднімає проти влади. Саме тому останнє слово, на думку депутата, має бути виключно за громадою міста. 

"Я тільки за те, щоб дійсно громада вирішувала. І ці моменти мають бути на контролі у депутатів міської ради, які мають спілкуватися зі своїми виборцями і доносити цю позицію далі. Тоді буде зрозуміло, за що виступають люди: чи вони проти перейменування, чи вони за нову назву. І ця думка громади має бути врахована", - зазначив Олег Чуканов.

Складно це назвати пріоритетною справою для країни, яка воює – нардеп про ініціативу деяких колег перейменувати Бровари на Броварі30.07.24, 15:25

Нагадаємо

На позачерговій сесії депутати Броварської міської ради майже одноголосно ухвалили звернення до голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука з клопотанням не виносити на розгляд проєкт постанови про перейменування Броварів на Броварі.

Цю постанову раніше зареєструвала група народних депутатів на чолі з представником фракції "Голос" Романом Лозинським.

За словами міського голови Броварів Ігоря Сапожка, є три висновки наукових установ Національної академії наук України про те, що назва "Бровари" є історичною, і її треба зберегти.

Жителів Броварів не підтримують ініціативу Верховної Ради змінити назву їхнього міста на Броварі. Про це свідчить опитування, яке журналісти УНН провели на вулицях міста.

Популярні

Новини по темі