zakupivlia-zbroi-dlia-zsu-za-zavyshchenymy-tsinamy-nabu-provelo-obshuky-v-ukraini-ta-polshchi

Закупівля зброї для ЗСУ за завищеними цінами: НАБУ провело обшуки в Україні та Польщі

 • 24391 переглядiв

Національне антикорупційне бюро України провело обшуки в Україні та Польщі щодо можливої закупівлі зброї для Збройних сил за завищеними цінами у період з квітня 2022 по лютий 2023 року.

Співробітники Національного антикорупційного бюро України провели низку обшуків на території України та Польщі у справі щодо закупівлі озброєння для ЗСУ за завищеними цінами. Про це з посиланням на заяву НАБУ, пише УНН.

Деталі 

9 квітня 2024 року на території України та Республіки Польща проведено обшуки у межах справи щодо можливої закупівлі озброєння за завищеними цінами у квітні 2022 - лютому 2023 рр

- заявили у відомстві. 

Слідчі НАБУ досліджують ланцюжок постачання іноземного озброєння та перевіряють інформацію про можливе штучне завищення його вартості через участь компаній-посередників, зареєстрованих за межами України. 

У НАБУ підкреслюють, що зібрані докази будуть використані детективами для надання правової оцінки діям посадовців. Наразі розслідування триває.

В Україні створили Аудиторський комітет Міноборони за участі експертів з країн НАТО08.04.24, 11:45

Доповнення

Також в бюро зауважили, що чинне керівництво Міністерства оборони активно сприяє Національному бюро у розслідуванні кримінального провадження

Окремо в НАБУ пояснили, що обшуки на території Республіки Польща можливі завдяки співпраці українських правоохоронців з Відділом по боротьбі з кримінальним терором і вбивствами Столичного управління поліції Республіки Польща в межах механізму міжнародної правової допомоги.

Нагадаємо

Міністерство оборони України та Бюро економічної безпеки погодили алгоритм обміну інформацією та передачі матеріалів внутрішнього аудиту для протидії корупції в оборонному секторі, що є питанням національної безпеки.

Популярні

Новини по темі