zakryti-stantsii-synoi-linii-kyivskoho-metropolitenu-pratsiuvatymut-yak-ukryttia

Закриті станції "синьої" лінії київського метрополітену працюватимуть, як укриття

 • 53113 переглядiв

Станції синьої гілки київського метрополітену будуть використовуватися як укриття під час авіанальотів росіян, поки саме метро не працюю через ремонтні роботи.. Зазначається, що ремонтні роботи та заходи безпеки проводяться через загрозу фільтрації ґрунтових вод та винесення породи в тунелі.

Закриті станції та вестибюлі синьої гілки метрополітену Києва будуть використовувати, як укриття під час повітряної тривоги. Таке рішення ухвалили на комісії ТЕБ та НС, передає УНН.

Прийнято рішення, що станції та вестибюлі закритої гілки можуть використовуватися як укриття під час повітряної тривоги. Відповідним відомствам доручено провести додаткову перевірку безпеки таких укриттів.

– йдеться у повідомленні на Урядовому порталі.

Деталі

За результатами заслуханих доповідей Комісія визнала, що у зв’язку з фільтрацією ґрунтових вод і виносом породи в тунель по І колії перегону між ст. "Деміївська" – ст. "Либідська" на дільниці в межах Оболонсько-Теремківської лінії метрополітену м. Києва існує потенційна загроза виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру.

Тож комунальному підприємству "Київський метрополітен", доручили невідкладно провести обстеження, визначити причини виникнення цієї аварії та терміново вжити заходів по ремонту.

А Київська міська військова адміністрація повинна на період, поки йтимуть ремонтні роботи забезпечити містянам перевезення дублюючими метрополітен маршрутами наземного транспорту, а саме між станціями "Либідська"-"Теремки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На пошкодження тунелю метро в Києві могло вплинути будівництво ТРЦ Ocean Plaza – ЕКСКЛЮЗИВ

Додатково

Відповідно до даних Київського міського голови Віталія Кличка, який виступив на цьому засіданні із доповіддю, інформація про те що з’явились течі та тріщини в колійному лотку і тюбінгах тунельної оправи по І колії перегону між ст. "Деміївська" - ст. "Либідська" Оболонсько-Теремківської лінії метрополітену було відомо ще в листопаді. Однак рішення про зупинку руху на зазначеній ділянці прийняли лише 8 грудня.

Кличко запевни, що на сьогодні надзвичайна ситуація відсутня, однак є загроза її виникнення, тому саме зараз 6 станцій метро закриті для руху поїздів, і там вживають заходів аби підтоплення синьої гілки метро не відбулось.

Мер Києва переконаний, що загрози підтоплення самих станцій немає, оскільки ґрунтові води розташовані нижче відносно рівня станцій. Це дозволяє залишити станції відкупними для містян в якості укриття.

Своєю чергою Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко підкреслив, що на сьогодні є проблема із транспортними засобами, що порушують правила зупинки та стоянки й припарковані на розворотних кільцях на площі Либідській, а також з нелегальними перевізниками, транспортні засоби яких здійснюють відстій на зазначеній площі. 

Міністр наголосив, що необхідно терміново запровадити змін в організації дорожнього руху як на цій ділянці, так і на найбільш завантажених відрізках доріг столиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Підтоплення "синьої" гілки метро у Києві: додадуть нові маршрути громадського транспорту, перенесуть зупинки та відрегулюють по новому світлофори

Підсумовуючи засідання, Олександр Кубраков наголосив, що Уряд у разі необхідності готовий надати всю необхідну допомогу.

Довідково

Позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій пройшло 9 грудня. Його очолив Віце-прем’єр-міністр з відновлення — Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова.

За дорученням Прем’єр-міністра України Комісія розглянула ситуацію, що сталася на перегоні Оболонсько-Теремківської лінії метрополітену м. Києва

Тетяна Салганік

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві знесли пам'ятник офіцеру більшовиків Щорсу

     • 52333 переглядiв

    Росіяни обстріляли Херсон, поранені двоє людей

     • 103831 переглядiв