ukenru
zakonoproekt-pro-noviy-viborchiy-kodeks-progolosuyut-do-oseni-razumkov

Законопроект про новий виборчий кодекс проголосують до осені - Разумков

 • 17954 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Голова Верховної Ради Дмитро Разумков припустив, що до осені вдасться проголосувати законопроект про новий виборчий кодекс. Про це він сказав в ефірі одного з телеканалів, передає УНН.

“Я думаю, що вдасться. Сьогодні на це налаштовані і фракція “Слуга народу”, наскільки я знаю, і інші політичні сили підтримують. Якісь позиції в цьому законопроекті вони підтримують, проти якихось вони будуть виступати, однак всі розуміють, що закон потрібен”, - сказав Дмитро Разумков, відповідаючи на запитання, чи вдасться до осені проголосувати законопроект про новий виборчий кодекс.

Він додав, що затягувати вони точно не планують, якщо буде можливість та бажання Верховної Ради.

“Там багато питань, насправді. Це і зміна застави, зменшення застави. Тому що та застава, яка передбачається тим виборчим кодексом, який був проголосований раніше, вона занадто велика. І це звужує доступ дуже багатьох до процесу виборів. до виконання і реалізації своїх конституційних можливостей, а саме бути обраним та обирати. Є інші питання. сьогодні важко говорити про те, яким саме буде законопроект, тому що лише в середу буде розглядатися на комітеті проект закону”, - зазначив голова ВРУ.

За його словами, законопроект про новий виборчий кодекс передбачає механізми, за якими критеріями та де депутати висуватимуться від політичних партій, а де на мажоритарній основі.

Разумков зазначив, що є два законопроекти - основний та альтернативний, який був зареєстрований сьогодні.

Нагадаємо, громадська організація “ОПОРА” вважає, що запропоновані зміни до виборчого кодексу створюють виклики для демократичності виборів.

Українські Національні Новини

Політика