ukenru
zakon-pro-sudovu-reformu-zelenskogo-sogodni-nabiraye-chinnosti

Закон про судову реформу Зеленського сьогодні набирає чинності

 • 13944 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Сьогодні вступає в дію закон "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів", який вчора, 6 листопада, було опубліковано в офіційному виданні Верховної Ради "Голос України", повідомляє УНН.

Документ, зокрема, передбачає скорочення кількості суддів Верховного Суду удвічі — з 200 до 100, а також — скорочення кількості членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з 16 до 12.

Згідно із законом, "Вища кваліфікаційна комісія суддів України є державним колегіальним органом суддівського врядування, який на постійній основі діє у системі правосуддя України".

Законом встановлюється, що ВККС України затверджує за погодженням з Вищою радою правосуддя (ВРП) форму і зміст заяви про участь у доборі кандидатів на посаду судді, анкети кандидата на посаду судді, порядок проходження спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді.

Закон набирає чинності сьогодні, крім підпункту 16 пункту 1 розділу I цього Закону, який набирає чинності з 1 січня 2020 року.

Раніше Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчіновіч-Бурич у своєму терміновому листі до міністра закордонних справ України Вадиму Пристайку висловила занепокоєння щодо проекту закону № 1008 "Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського управління".

Верховний Суд також просив Зеленського ветувати його законопроект щодо судової реформи.

Нагадаємо, Закон "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" опубліковано в офіційному виданні Верховної Ради "Голос України" від 6 листопада.

Українські Національні Новини

Політика