zakhoplennya-derzhavnoyi-vladi-budut-suditi-yanukovicha-ta-kolishnogo-zastupnika-minyustu

Захоплення державної влади: будуть судити Януковича та колишнього заступника голови Мін'юсту

 • 451565 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. До суду скеровано обвинувальний акт щодо експрезидента-втікача Віктора Януковича та колишнього заступника Міністра юстиції України щодо захоплення ними державної влади у 2010 році, пише УНН з посиланням на Офіс Генерального прокурора.

Деталі

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора закінчено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обставинами захоплення колишнім президентом України державної влади та пособництва у цьому ексзаступником міністра юстиції України (ч. 1 ст. 109 та ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 109 КК України).

Зазначається, що у кримінальному провадженні розслідувалися обставини вчинення у вересні-жовтні 2010 року експрезидентом, за пособництва ексзаступника міністра юстиції та інших осіб, дій, спрямованих на захоплення державної влади шляхом повернення в неконституційний спосіб дії Конституції України від 28 червня 1996 року.

Це призвело до незаконного збільшення обсягу його владних повноважень, які належали компетенції законодавчої, виконавчої і судової гілки влади, йдеться у повідомленні.

Оскільки обвинувачені тривалий час переховуються від органів слідства та суду, досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося ДБР за спеціальною (заочною) процедурою.

Доповнення

Експрезидента-втікача Віктора Януковича та його головного охоронця заочно судитимуть за підбурювання до дезертирства та організацію незаконного переправлення через держкордон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екссоратнику Януковича, який став "сенатором від Запорізької області рф", повідомили про підозру

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У Німеччині відреагували на вибух на Кримському мосту

     • 7880882 переглядiв

    У Києві відбудеться благодійний концерт «Війна і ми»

     • 559589 переглядiв

    До України прибула адміністраторка USAID Саманта Павер

     • 323184 переглядiв