ukenru
zakhist-ukrayini-zalishayetsya-kritichno-vazhlivim-dlya-yevropi-ta-ssha-bayden

Захист України залишається критично важливим для Європи та США – Байден

 • 20213 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Захист суверенітету та територіальної цілісності України залишається критично важливим елементом у відповіді Європи та США на загрози з боку РФ. Про це заявив президент США Джо Байден під час виступу з промовою на Мюнхенській конференції з безпеки, передає УНН з посиланням на Голос Америки.

Повідомляється, що у своїй промові Джо Байден розповів про пріоритети зовнішньої та безпекової політики США. Президент наголосив на важливості спільного протистояння Китаю, боротьбі з тероризмом, а також подоланні пандемії та кліматичних змін. Окремо він згадав про загрозу з боку Росії та єдність НАТО, і наголосив: Сполучені Штати залишаються відданими принципу колективної оборони: напад на одного союзника означає напад на всіх.

Цитата

"Путін хоче послабити Європейський проект і союз НАТО. Він хоче підірвати трансатлантичну єдність та наші цілі. Адже Кремлю набагато простіше погрожувати окремим державам, аніж вести перемовини з сильною та об’єднаною трансатлантичною спільнотою. Саме тому захист суверенітету та територіальної цілісності України залишається критично важливим для Європи та США", - відзначив Джо Байден.

Так, Джо Байден став першим президентом США, який виступив з промовою на Мюнхенській конференції з безпеки.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський вважає, що обраний лідер США Джо Байден міг би долучитись до перемовин у Нормандському форматі для їх посилення, оскільки останній добре розуміється у відносинах України з Росією.

Українські Національні Новини

Політика